portret in opdracht

Bijna dagelijks ben ik te vinden in mijn atelier, waar ik met veel liefde en plezier werk aan een portret of aquareltekening. Of dat nu een portret van een dier is of van een mens of een aquarel van oude, verweerde dingen. Het is een uitdaging om steeds weer de juiste uitstraling in een kunstwerk te leggen, waardoor het werk realistisch en herkenbaar wordt.

 

Bij een portret werk ik altijd met digitale foto's. Het is noodzakelijk om over een goede gedetailleerde, heldere foto van hoge resolutie te kunnen beschikken, zodat ik de kleinste trekjes zo realistisch mogelijk kan weergeven. Want de twinkeling en weerkaatsing in een oog, de rimpeltjes onder een oog, een opkrullende neus, een kenmerkend lijntje in een mondhoek, maken een portret realistisch.

Mocht je niet beschikken over een goede foto, kan ik die ook altijd maken. Of je stuurt mij een zeer goede afgedrukte foto.

Als het portret bedoeld is als herinnering aan een dierbaar persoon of huisdier die inmiddels is overleden, ligt het anders. Dan gaan we samen kijken op welke foto de uitstraling en herkenbaarheid het beste naar voren komt, de ogen  het beste in detail zichtbaar zijn. En wellicht zijn er meerdere foto's waaruit ik kapsel, haarkleur etc kan halen.

Een zo realistisch mogelijk portret heeft bij voorkeur een afmeting van 21 x 29 cm (A4) of groter. De kleine tekeningen vanaf 15x 15 cm, geven natuurlijk iets minder details prijs, maar zijn zeker net zo leuk.

 

Ik werk met professionele materialen, pastel zowel als grafiet, waardoor de levensduur gewaarborgd blijft en de kleuren heel lang mooi blijven. Ik zal mijn tekeningen altijd met een passe-partout afleveren, zodat ze zo min mogelijk beschadigd raken. Zo'n passe-partout brengt het werk ook tot leven. Om het helemaal af te maken, adviseer ik om het werk te laten inlijsten. Ook daarbij kan ik adviseren en helpen, maar ben je ook vrij om dat zelf te regelen.

Bij mijn aquarellen werk ik met professionele verf, zodat ik de lichtechtheid kan waarborgen.

 

Passe-partout mogelijkheden:

Voorbeelden: